בעידן הדיגיטלי, כל עסק, בין אם הוא גדול או קטן, זקוק לקידום בערוצי האינטרנט השונים ובמיוחד במנוע החיפוש של גוגל. שיטות הקידום של אתרים עסקיים במנועיי החיפוש האינטרנטיים נקראות SEO, או בעברית (לא בתרגום מילולי) – קידום אתרים אורגני. הקידום האורגני מהווה צעד חשוב עבור עסקים אשר מעוניינים להגביר תנועה לאתר העסק, לחזק תדמית עסקית, לשפר מכירות או לגייס לקוחות חדשים.
בשורות הבאות נציג בפניכם מספר עובדות, לפעמים מפתיעות, בנוגע לקידום אתרים אורגני, אשר מוכיחות את החשיבות של פעילות ה-SEO בזירה העסקית המודרנית. נוסיף רק ונציין שהמספרים נכונים לרגע כתיבת הפוסט והם ימשיכו להשתנות עם התקדמות תחום האינטרנט.
עובדה מס’ 1: רוב פעילות הקידום אינה קשורה לתוכן האתר
כולנו יודעים שיצירת תוכן באתר העסק הכרחית ומסייעת לקידומו במנועי החיפוש. ואולם, תרומת הזנת התכנים בתוך האתר מוגבלת ועומדת רק על כ-25 אחוזים . למעשה, כדי להתקדם בתוצאות החיפוש של גוגל, יש לגרום לאלגוריתם של מנוע החיפוש לשפר את הדירוג של האתר באופן ניכר באמצעות מגוון רחב של פעולות מסוגים שונים, למשל שיפורים בקוד האתר, אופטימיזציה של מבנה האתר, חווית הגלישה, מהירות והיבטים טכניים נוספים, פיתוח מבנה קישורים אפקטיבי בתוך האתר וגם מחוצה לו.
עובדה מס’ 2: בדפים המדורגים ביותר בגוגל יש 1447 מילים בממוצע
האלגוריתם של גוגל מנסה “לנחש” את איכות האתר על פי התוכן שכתוב בו. על כך, ככל שיש בדף האתר טקסט ארוך יותר, כך גוגל עשויה לתת לו יותר משקל. כל זה נכון רק אם התוכן ייחודי ואיכותי, ממוקד נושא, מביא ערך אינפורמטיבי ומנוסח בצורה נכונה, מכוון שהגולשים “מבלים” יותר זמן בדפים עם תוכן ארוך ואיכותי ונוטים לשתף אותו בערוצי המדיה השונים.
כדי שלאתרכם יהיה יותר סיכויים להופיע ב-10 המקומות המובילים בתוצאות החיפוש התחרותיות, יש להשקיע בתכנים משמעותיים בעמודי האתר המרכזיים (בין 1500 ל-2000 מילים), למלא את האתר בבמידע איכותי, רלוונטי ועדכני לגולש.
עובדה מס’ 3: 40% מהמשתמשים נוטשים אתר שנטען לאט
מהירות טעינת האתר הפכה להיות קריטית עבור הגולשים, ועל כך, גם עבור גוגל. למעשה, 4 מתוך 10 גולשים לא יחכו לטעינת האתר אם היא לוקחת יותר מ-3 שניות ו-47 אחוז מהגולשים לא ייכנסו אל האתר אם הטעינה שלו לוקחת יותר מכמה שניות בודדות. הסיבה לכך נעוצה בהתנהגות המקוונת של הגולשים, אשר מתאפיינת בחוסר סבלנות ובציפייה שהתכנים האינטרנטיים יהיו זמינים ונגישים באופן מידי.
ההשקעה בשיפור מהירות הטעינה של הדפים באתר העסקי שלך תשתלם, הן מבחינת שביעות הרצון של הגולשים והן מבחינת הדירוג של גוגל.
עובדה מס’ 4: 51% מהאנשים מחפשים ומגלים עסקים חדשים באמצעות טלפון נייד
אתרים מודרניים חייבים להיות מותאמים לגלישה דרך המובייל. היום, הגולשים משתמשים בסמארטפונים לא רק כדי לעיין בערוצי המדיה החברתית, אלא גם כדי למצוא שירות או מוצר הנדרש להם ולבצע רכישה.
על כך, כדי שהאתר העסקי שלכם יזכה לחשיפה גדולה יותר ויתקדם בתוצאות החיפוש בגוגל, יש להפוך את אותו לידידותי לתצוגת המובייל, הן מבחינת הקונספט, והן במישורי הגרפיקה, המבנה והתוכן.
עובדה מס’ 5: המשתמש הממוצע סורק את תוצאות החיפוש בגוגל במשך פחות מדקה
הזמן שעובר מהרגע שהגולש הזין את מילת המפתח בשורת החיפוש בגוגל ועד שהקליק על התוצאה, הינו קצר מאוד. למרות שכמעט לכל מילת מפתח יש מאות תוצאות החיפוש, הגולש יקליק רק על התוצאות הראשונות ולרוב לא ימשיך לדף השני. לעובדה הזאת יש שתי מסקנות: ראשית כל, יש להשקיע בקידום האתר כדי להגיע למיקום גבוה ביותר בדף התוצאות, כדי לאפשר חשיפה לגולש. ובנוסף, חשוב להשקיע מחשבה כדי ליצור כותרת רלוונטית ואטרקטיבית, כדי שהגולש ירצה להקליק עליה.
עובדה מס’ 6: כמעט מחצית (46%) מהחיפושים במנוע חיפוש של גוגל הינם מקומיים (לוקליים)
קידום אתרים לוקלי הופך ליותר פופולארי עם הזמן. למגמה הזאת יש הגיון: בחלק גדול מהמקרים, הגולשים מחשפים בתי עסק שממוקמים קרוב אל הבית. על כך, אם העסק שלך מיועד ללקוחות שנמצאים באזור, חשוב להתמקד בפעילויות קידום לעסקים מקומיים. מה גם, שעל פי הסטטיסטיקה, לחיפושים מקומיים יש יחס המרה מצוין.
עובדה מס’ 7: הגולש הממוצע מבצע מעל 1000 חיפושים מדי שנה
במציאות המודרנית, הגלישה באינטרנט הפכה לשגרת חיינו. רובנו מבלים שעות רבות בקריאת הפוסטים במדיה חברתית, באתרי החדשות ובבלוגים, בחיפוש מתכונים, בצפייה בסרטוני יוטיוב ועוד ועוד. ואולם, החיפוש בגוגל הוא אחת מהפעילויות הפופולאריות ביותר שאנו עושים באינטרנט. למעשה, הגולש הממוצא משתמש במנוע חיפוש של גוגל בין 3 ל-4 פעמים ביום, או מעל 1000 פעמים בשנה. עובדה זאת בהחלט גורמת לנו לתהות כיצד הצליחה האנושות לשרוד את הימים שלפני האינטרנט, ללא עזרה של גוגל בפתרון בעיות מסובכות.
עובדה מס’ 8: מחצית מכלל המבקרים מעדיפים אתרים בעלי תוצאות חיפוש מרובות
מה יכול להיות יותר טוב מאשר להתמקם במקום הראשון בתוצאות החיפוש בביטוי מסוים? התשובה ברורה: לתפוס גם את המקום השני. על פי הסטטיסטיקות העדכניות, ככל שהמותג תופס יותר תוצאות בעמוד הראשון, כך משתפר יחס ההמרה שלו. העובדה הזאת מבוססת על דפוסים פסיכולוגיים שמאפיינים את התנהגות הגולש באינטרנט. כאשר שם של המותג מוצג מספר פעמים, לגולש קל יותר לסמוך עליו. על כך, אם הדף של האתר שלך מופיע פעמיים או יותר בתוצאות החיפוש עבור מילת המפתח, הסיכוי לכך שהגולש יקליק על הקישור שלך ולא של המתחרה עולה ב-50 אחוז.
אם כך, על בעל העסק להשקיע לא רק בקידום כמה שיותר מילות מפתח רלוונטיות עבור העסק שלו, אלא גם להתחרות מול עצמו – על מילת מפתח אחת. אפשר לעשות זאת באמצעות קידום מקומי. למילות מפתח מקומיות יש פחות תחרות , כך שהאתר שמשקיע בפעילות לוקלית יכול להשתלט על דף תוצאות החיפוש בגוגל בקלות יחסית.
עובדה מס’ 9: האלגוריתמים של גוגל מתעדכנים 500 – 600 פעמים במהלך השנה
ההיסטוריה של האינטרנט מלאה בסיפורי אסונות של אתרים שאיבדו את כל המיקומים שלהם ביממה אחת. הנפילות של האתרים התרחשו כאשר העדכון של גוגל כלל שינויים מהותיים בשיטת הדירוגים של האתרים. יחד עם זאת, לא כל עדכון של גוגל קובע גורלות. למעשה, גוגל מבצע שינויים באלגוריתמים שלו באופן קבוע, כדי למנוע מניפולציות בדרך להשגת דירוגים ומיקומים גבוהים. כדי לא ליפול קורבן לעדכוני הגוגל, יש להימנע מטריקים מניפולטיביים ולהתמקד ביצירת תוכן מעמיק ואיכותי.
עובדה מס’ 10: 40% מההכנסות של ענפי תעשייה רבים מגיעות באמצעות חיפוש אורגני בגוגל
תחומי תעשייה רבים כמו שירותי מדיה ופרסום, קמעונאות, טכנולוגיה, שירותי B2B וענפים נוספים, מבוססים בעיקר על החיפוש באינטרנט. יש קורולציה ישירה בין הופעת אתרי העסק בתוצאות החיפוש האורגני בתחומים אלה לבין הרווחים שלהם. קידום אורגני במקרים כאלה מהווה השקעה משתלמת לטווח ארוך.