קמפיין לידים – האם זה כדאי?

מה זה לידים? איך עושים את זה? כמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.

אם אתם מנהלים עסק קטן או גדול, עסק מבוסס או בתחילת דרכו, בטח חשבתם על קמפיין לידים בשלב כזה או אחר.

נתחיל מההתחלה – פרסום במודל לידים (CPL) הוא מודל בעולם הפרסום מבוסס התוצאות שהתפתח בשנים האחרונות יחד עם התפתחות רשת האינטרנט. ליד הוא למעשה אדם (טלפון, שם, אימייל) המעוניין לשמוע על השירותים שלכם. פרסום לידים מציע ללקוח לשלם אך ורק עבור הפניה כזו, כלומר אך ורק עבור פרטי לקוח פוטנציאלי המעוניין לשמוע על השירות שלכם.

קמפיין לידים

מאיפה הלידים הללו מגיעים?

לידים יכולים להגיע במגוון שיטות. נסקור בקצרה את השיטות המרכזיות והנפוצות כיום בשוק:
1. פרסום באינטרנט (אונליין) – באנרים, עמודי נחיתה, מודעות בגוגל, פייסבוק, דיוור ישיר, מודעות באפליקציות, אתרי השוואת מחירים וכ’.
2. פרסום אופליין – מוקד טלפוני, הודעות sms המציעים את השירות שלכם לאנשים רלוונטיים.
3. Inbound Marketing – כל הנכסים שלכם באינטרנט: אתר, עמוד פייסבוק, פרופיל לינקדאין וכ’.
4. Display Content – תוכן ממומן: תשלום עבור פרסום תוכן שלכם באתרים שונים. חברות מוכרות בתחום Outbrain, Taboola.

אז מה התהליך שעובר אותו לקוח פוטנציאלי לפני שהפרטים שלו מגיעים אליכם?
ברוב המקרים, בכל שיטות הפרסום אונליין התהליך יכלול חשיפה של הלקוח לבאנר ברחבי הרשת, הקלקה והגעה לעמוד נחיתה (מפורט יותר), השארת פרטים ולבסוף שיחת מוקד טיוב.

האם זו שיטה יעילה?

בהחלט כן! קמפיין לידים היא שיטה יעילה וכלכלית ברוב המקרים. יחד עם זאת, מומלץ לבחון כמה מודלים של פרסום במקביל ולבחון מהו המודל הכלכלי והמתאים ביותר לעסק שלכם.

למי זה מתאים?

קמפיין לידים מתאים בגדול לכל עסק. יחד עם זאת, חשוב לזכור כמה דברים חשובים:

1. ככל שתמקדו יותר את הדרישות שלכם, לא תוכלו להשתמש במודל הזה. לדוגמה: אם אם מעוניינים לקדם תכשיר שיער שמתאים רק לנשים בגילאי 50+ בעיר באר שבע.

2. כלכליות – תצטרכו לבחון תחילה כמה תהיו מוכנים לשלם עבור אדם המתעניין בשרות שלכם. פה חשוב להדגיש – ליד הוא פרטים של לקוח פוטנציאלי/מתעניין, לא של לקוח שסוגר אתכם עסקה בהכרח. אם המחיר שאתם מוכנים לשלם עבור מתעניין יהיה נמוך מדי, סביר להניח שאף חברת פרסום לא תהיה מעוניינת לעבוד אתכם.

התייעלות בקמפיינים שיווקיים

כיצד מתחילים קמפיין לידים?

מומלץ לפנות לחברת פרסום (או 2) המתמחה בקמפיין לידים, להציג בפניהם את המוצר/שירות שאתם מעוניינים לקדם, לקבל הצעת מחיר ולצאת לדרך.

כמה זה עולה?

אתם בטח שואלים את עצמכם לגבי עלויות. “שוק הלידים”, כשמו כן הוא, מורכב ולא אחיד ברוב המקרים. עלות ליד מתבססת על כמה עקרונות:

1. היצע מול ביקוש – כמות הלקוחות הפוטנציאלים לעומת כמות המפרסמים המעוניינים בהם.
2. רמת קושי/אטרקטיביות – ככל שהקמפיין שלכם יהיה קשה יותר ליצירת לידים מהצד של חברת הפרסום, כך מחיר הליד יעלה.
3. כלכליות – מכיוון שהשיטה מבוססת על מודל הצלחה, בסוף כל חודש חברת הפרסום ואתם, הלקוחות, מנהלים איזשהו משא ומתן לגבי התשלום. רוצה לומר, על כמה לידים תשלמו או כמה לידים היו תקינים מבחינתכם. לכן, בסופו של דבר מדובר בעסק כלכלי ל-2 הצדדים, ואם צד אחד לא יהיה מרוצה אז העסקה לא תתקיים.

לסיכום: קמפיין לידים יכול להיות קרש קפיצה לא קטן לעסק שלכם. יחד עם זאת, חשוב לזכור שמודל פרסום זה אינו מתאים לכל עסק. בנוסף, נסו לבחון מספר שיטות פרסום על מנת ליצור גיוון ולמצוא את השיטה הטובה ביותר עבורכם.

בהצלחה!

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *