דירוג שונה בגוגל עבור טלפונים חכמים

שימו לב – אתרים שאינם מותאמים לטלפונים חכמים יאבדו דירוג בתוצאות חיפוש!

אם אתם רואים שנתוני הכניסה מטלפונים חכמים לאתר שלכם אינם גבוהים במיוחד או שהם בירידה – אז יש סיכוי לא רע שגוגל לא מפנה אליכם חלק מהתנועה מטלפונים חכמים. ז”א שמיקום אתרכם בתוצאות החיפוש שמבוצעות באמצעות טלפונים חכמים הנו נמוך מאשר תוצאות החיפוש עבור מחשבים נייחים.

הסיבה: גוגל נותנת חשיבות להתאמת האתר עבור טלפונים חכמים – בכדי להעניק למשתמשיה חוויית גלישה תקינה – תוצאות שנוח לצפות בהן במכשיר טלפון חכם – במסך קטן מאד.

התאמת טלפונים חכמים ותוצאות חיפוש

רצוי לתקן זאת בהקדם

בעתיד הקרוב אתרים שאינם מותאמים לטלפונים חכמים לא יהיו מדורגים גבוה במיוחד בתוצאות החיפוש בגוגל עבור טלפונים חכמים. גוגל כותבים: “כדי לשפר את חוויית החיפוש עבור משתמשי טלפונים חכמים ולטפל בנושאים החשובים לנו, אנו מתכננים להכניס כמה שינויי דירוג בעתיד הקרוב, בכדי לטפל באתרים שאינם מותאמים למשתמשי טלפונים חכמים.”

הבעיות הנפוצות

גוגל ציינו שתי בעיות נפוצות בתצורת אתרים, והדגישו כי השינויים המוזכרים יעזרו להשוות את חוויית החיפוש בגוגל עבור משתמשי הטלפון החכם, לחוויית החיפוש במחשב נייח:

  1. הפניות פגומות – כאשר דף המופיע בחיפוש בגוגל מפנה את משתמשי הטלפונים החכמים לדף אתר רגיל, ולא לגרסה מותאמת לנייד של הדף שהם מחפשים.
  2.  שגיאת “Smartphone בלבד” – הבעיה הנפוצה השנייה נוצרת כאשר משתמשי טלפונים חכמים, אשר מנסים לגשת לדף אינטרנט בחיפוש, מקבלים הודעת שגיאה.
הפניות שגויות

אופטימיזציה לנייד

עמדת גוגל היא שאם בעלי אתרים יגדירו כראוי דפים באתר שלהם כידידותיים לטלפונים החכמים, הדבר “ישפר את האינטרנט הסלולרי, יהפוך את המשתמשים שלך מאושרים, ויאפשר למחפשים לחוות את התוכן שלך באופן מלא.”

אתר שאינו מותאם – אינו קיים

כמה עובדות:

  • השימוש בחיפוש בגוגל בטלפונים חכמים גדל בשנתיים האחרונות פי 16.
  • כמות החיפושים באמצעות הטלפונים החכמים ביפן בשנה האחרונה עברה את כמות החיפושים באמצעות מחשבים נייחים, ונראה כי בארה”ב זה יקרה השנה.
  • בישראל ל-60% מהציבור יש טלפון חכם.

עובדות אלו מוכיחות כי המגמה היא שימוש מוגבר בטלפונים חכמים ולכן גוגל נערכת לכך.

לכן, על כל אתר שרוצה להמשיך ולקבל תנועה מגוגל – לבצע את כל ההתאמות הדרושות ובהקדם האפשרי.

8 Comments

  • מה עושים אם בניתי אתר נפרד לניידים אבל לא כל הדפים קיימים בנייד והגולש מצאה דף בתוצאות החיפוש שקיים רק באתר הראשי ולא באתר הנייד. לאן להפנות אותו? איך האתר הראשי ידע שבדף הזה לא מפנים לאתר הנייד?

    • יניב

      היי בן, מבלי להיכנס לפרטים הטכניים – זו שאלה שצריך להפנות אל מנהלי האתר, הדבר הטוב ביותר הוא שכל האתר יהיה זמין במובייל – כל העמודים שבו. בשביל זה, צריך להפוך את האתר לריספונסיבי – שהתמונות, התפריטים, הטקסטים והעיצוב ישנו את גודלם, מיקומם ואופן הפעלתם – בהתאם לגודל המסך.
      אם לא כל האתר יהיה זמין בנייד, אז יחסרו תכנים וזה עשוי ליצור תסכול אצל המבקרים.

  • איתמר

    ברור. כל נושא הקידום בגוגל ובכלל רשתות חברתיות וכאלה ייצר עולם שלם של תעסוקה ואנשי מקצוע.
    תאמין לי, מניסיון, בנושאים האלה צריך אנשי מקצוע.

  • אלעד

    זה אשכרה תורה שלמה כל הקידום הזה בגוגל.
    יש אנשים שזה העבודה שלהם לקדם את זה ונראה לי שאם אתה רוצה באמת להרים את העסק שלך צריך לקחת מישהו שמבין בזה. אפשר לעשות קצת דברים לבד אבל לדעתי צריך מישהו שזאת העבודה שלו.

  • עופר

    רפאל, בעיקרון אתם צודקים
    אבל אין שתי הסיבות לא סותרות אחת את השנייה
    האתר יכול להיות נגיש ונוח וגם לשפר את המיקום שלו בגוגל.

  • רפאל

    עופר לדעתי מעבר למציאת האתר במקום ריאלי בגוגל אני חושב שרון צודק. בהרבה פעמים כדאי לחשוב קודם כל על נוחות שימוש האתר מאשר על מיקום

  • עופר

    כתבה מצוינת ומאוד מועילה, האתר שלי לא היה מיועד לגלישה סלולרית אבל אני חושב שהכתבה הזאת הבהירה לי כמה זה חשוב לי לבצע מס’ התאמות לסלולרי כדי שהאתר שלי ימשיך להיות בטופ. תודה

  • רון נאמן

    לדעתי היום, בבניית אתר החשוב ביותר הוא אופטימיזציית לנייד ולטאבלט. חוץ מהדגש של מיקום בגוגל, אתר הנראה טוב במכשירים שונים מראה על מקצוענות והשקעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *